Seksiostukeeld Norras ajas prostituudid Soome

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituut Oslos enne seksiostukeelu jõustumist.
Prostituut Oslos enne seksiostukeelu jõustumist. Foto: AFP / Scanpix

Varasematel aastatel domineerisid Soome prostitutsiooniturul eestlased ja venelased, politsei andmetel on olukord Norras kehtestatud seksiostukeelu tõttu muutunud.


Soome saabunud lõbutüdrukute päritoluriikide nimekiri on täienenud Brasiilia, Nigeeria, Venezuela, Slovakkia, Ungari ja Poola kodanikega, kirjutab Iltalehti.

Politsei ei oska täpselt öelda, kui palju prostituute neist riikidest on tulnud, kuid oletatavasti võib rääkida kümnetest naistest.

«Nad tegutsevad peamiselt pealinna lähiümbruses, kuid tõenäoliselt kavatsevad liikuda ka mujale. Nad otsivad kliente peamiselt interneti vahendusel,» rääkis komissar Seppo Sillanpää Helsingi kriminaalpolitseist.

Politsei väitel on muutunud olukorra taga Norras selle aasta alguses jõustunud intiimteenuste ostmise keeld. «Meie arvates ajas see naisi ka Soome,» märkis Sillanpää.

Politseil pole andmeid uute ja varem Soomes tegutsenud prostituutide omavahelistest võitlustest tegevuspiirkondade pärast.

Küll aga saabub Eestist aeg-ajalt Soome mehi, kes röövivad ja tarvitavad prostituutide kallal vägivalda. Komissari sõnul on nende eesmärgiks tekitada segadust ja sundida seeläbi naisi tööle mõne kindla organisatsiooni tiiva all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles