Eurokomisjoni presidendi saatus selgub tuleval kolmapäeval

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
José Manuel Barroso.
José Manuel Barroso. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Parlamendi presidendi Jerzy Buzeki kinnitusel hääletab europarlament senise Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso ametis jätkamise üle 16. septembril.


«Kõige tõenäolisemalt toimub hääletus 16. septembril,» kinnitas Euroopa Parlamendi uue koosseisu president poolakas Jerzy Buzek ajakirjanikele, vahendas AFP.

Buzeki sõnul kohtus ta kõigi Euroopa Parlamendis esindatud poliitiliste fraktsioonide liidritega. Buzeki kinnitusel toetasid kolme suurima fraktsiooni juhid tema pakutud kuupäeva.

Sotsiaaldemokraatide fraktsioon, Euroopa demokraatide ja liberaalide liidu fraktsioon ning roheliste ja Euroopa Vabaliidu fraktsioon on tema suhtes siiski väljendanud kriitilisust.

Rohelised soovivad enne hääletust ära oodata 2. oktoobril Iirimaal toimuva Lissaboni lepingu referendumi tulemused.

2004. aasta novembrist Euroopa Liidu täitevorgani juhina töötanud 53-aastase Portugali endise peaministri Barroso ametiaeg lõpeb oktoobri lõpus. Ühtki vastaskandidaati pole talle seni Euroopa Komisjoni presidendi kohale tekkinud.

Europarlamendi toetus avaks Barrosole võimaluse jätkata järgmised viis aastat oma senisel ametikohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles