Medvedev andis Putinile käsu asuda võitlusse viinakuradiga

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus kodanik Venemaa kainestusmajas alkomeetrisse puhumas.
Purjus kodanik Venemaa kainestusmajas alkomeetrisse puhumas. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa president Dmitri Medvedev andis täna oma ametnikele kolm kuud aega selleks, et jõustada karmimad piirangud, mis peaksid tema rahvast viinakuradist eemal hoidma.

Medvedev käskis peaminister Vladimir Putinil lasta käiku uued piirangud alkohoolsete jookide reklaamidele ning anda kohalikele võimudele võimalus keelata alkoholimüük teatud kohtades ja teatud kellaaegadel, vahendab uudistevõrk Reuters. President pani ka ette, et vähem kui 18 aastat vanadele inimestele kangema kraami müüjaid ei tohiks mitte lihtsalt trahvida, vaid neid peaks ootama kriminaalkaristus. 

Vene riigipea käsu kohaselt tuleks karmimalt ette võtta ka salaalkoholi tootjad ja müüjad. Sealsete ametnike hinnangul moodustab salaalkohol 30 kuni 50 protsenti kogu mainitud riigis müüdavast ja joodavast kangemast kraamist.

Venelased on ühed maailma kõige suuremad alkoholitarvitajad. Seda asjaolu seostavad tervishoiueksperdid ka nende lühikese keskmise elueaga. Statistika kohaselt jõuab pensioniikka vaid 40 protsenti Venemaa keskkoolilõpetajaist, seda hoolimata asjaolust, et naiste pensioniiga on idanaabrite juures 55 ja meeste oma 60 aastat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles