Viiendik Soome restoranitöötajaist tunnistas vana toidu pakkumist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran.
Restoran. Foto: AFP / Scanpix

Mõned Soome restoranid serveerivad klientidele realiseerimistähtaja ületanud toitu, vahendab uudistevõrk YLE põhjanaabrite teenindajate ametiühingu raportit.

Raporti teatel on mõned toitlustuskohad andnud oma töötajatele käsu vana toitu siiski klientidele pakkuda. Ligi viiendik uuringu tarbeks tehtud küsitlusele vastanuist tunnistas, et eiravad tööandja soovil tavalisi hügieeninõudeid.

Soome toiduohutusamet avaldas selliste andmete pärast muret. «Võibolla nõudlus toidu järele ületab nende laovarus. Restoranid võivad tunda end kohustatuna vana toitu serveerima,» oletas ameti esindaja Pirjo Korpela. «Muidu läheksid need tooted prügilasse.»

Soome Turismi- ja Restoranitööstuse Liidu esindaja Veli-Matti Aittoniemi tunnistas YLE-le, et raporti järeldused üllatasid teda. Aittoniemi hinnangul võiksid restoranid küll ühtteist parandada, kuid laiaulatuslikke probleeme ta ei näe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles