Musharrafi turvamine läheb brittidele maksma 25 000 naela päevas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pervez Musharraf.
Pervez Musharraf. Foto: AP / Scanpix

Pärast mullu Pakistani presidendi kohalt tagasiastumist Londonisse kolinud Pervez Musharraf läheb Briti maksumaksjale maksma kopsaka summa. Scotland Yard kulutab tema kaitsmiseks 25 000 naela ehk umbes 450 000 krooni päevas.


Lääne-Londonis kolme magamistoaga korteris elavat Musharrafi kaitseb ööpäevaringselt vähemalt kümme Briti korrakaitsjat, kirjutas

The Times

. Lisaks katavad maksumaksjad tema korterisse paigutatud erinevate turvaseadmete nagu alarmisüsteemi ja valvekaameratega seotud kulud.

Musharraf on seal elanud juba neli kuud ja õhtustab meelsasti Dorchesteri hotellis ja sisustab päevi golfimänguga. Kuigi ta on ka oma raha eest palganud endale endistest Pakistani eriväelastest koosneva ihukaitsemeeskonna, võttis Briti siseministeerium vastu otsuse talle lisakaitset pakkuda.

Nimelt kardab Scotland Yard, et igasugune katse paljude pakistanlaste seas vihatud Musharrafi avalikus kohas tappa seaks ohtu süütute tsiviilisikute elud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles