Venezuela ostab Venemaalt 300 km tegevusraadiusega rakette

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela president Hugo Chavez
Venezuela president Hugo Chavez Foto: Reuters / Scanpix

Venezuela president Hugo Chavez kavatseb osta Venemaal rakette, mille tegevusraadius ulatub 300 kilomeetrini.


Riigipea külastas Moskvat, kus kohtus ka Vene presidendi Dmitri Medvedeviga, vahendas

Reuters.

Chavez sõlmis mitmeid relvaostutehinguid, kuhu mahub ka saja T-72 ja T-90 tanki ostmine.

«Me allkirjastasime Venemaaga mõne militaarlepped. Varsti peaksid kohale jõudma mõned väiksed raketid,» rääkis Chavez oma poolehoidjatele presidendipalee rõdult peetud kõnes.

Venezuela on diplomaatilises tülis naaberriigi Colombiaga, mille põhjuseks on USAga sõlmitud julgeolekuleping. See lubab Ühendriikide vägedele paremat juurdepääsu Colombia baasidele, et võidelda narkokaubitsejate ja vasakäärmuslastega.

Ühendriikide välispoliitikat karmilt kritiseeriva Chaveze sõnul suurendab Colombia-USA plaan sõja ohtu Lõuna-Ameerikas ja seda võideakse kasutada Venezuela ründamiseks.

«Me ei kavatse kedagi rünnata, see on ainult kaitseabinõu, kuna me kavatseme kaitsta oma riiki igasuguste ähvarduste eest, ükskõik kust need võivad pärit olla,» selgitas Chavez.

Venezuela president ei avalikustanud, mitu raketti riik Venemaalt ostab ega ka nende maksumust.

Viimastel aastatel on Venezuela kulutanud Vene relvade ostmisele enam kui 4 miljardit dollarit, kuna Washington keelas ära USA sõjavarustuse ostmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles