Kaitsejõudude allikas: Arctic Sea asub endiselt Kanaaride juures

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arctic Sea'd turvab Musta mere laevastiku vahilaev Ladnõi (pildil).
Arctic Sea'd turvab Musta mere laevastiku vahilaev Ladnõi (pildil). Foto: AFP / Scanpix

Kaubalaev Arctic Sea ja teda saatev vahilaev Ladnõi asuvad endiselt Kanaari saarte juures, rääkis Vene kaitsejõudude allikas

RIA Novostile

.


Allika sõnul täiendas laev Kanaari saarte piirkonnas kütuse- ja toiduainetevarusid. Musta mere laevastikku kuuluv Ladnõi pole edasiseks tegevuseks mingeid korraldusi saanud.

Informatsioon sellest, et Malta lipu all sõitev Arctic Sea sisenes tagavarade täiendamiseks ühte Kanaari saarte sadamasse, jõudis RIA Novostini eelmisel neljapäeval ühe jõustruktuuride allika kaudu.

Sama allika jutu järgi sõltub vene meremeeste edasine tegevus sellest, mida otsustavad laeval töötavad uurimisorganite ametnikud.

Vene prokuratuuri juures asuva uurimiskomitee väitel plaanitakse laev anda varsti üle Malta esindajatele, kuid uurijatel läheb oma tööde lõpetamiseks vaja veel mitut päeva.

«Pärast uurimise lõpetamist kaubalaeva pardal antakse see Las Palmases üle Malta esindajatele, kuna laev sõitis kaaperdamise ajal sellel riigi lipu all,» teatas Vene prokuratuur.

Kui Arctic Sea on antud Malta ametivõimudele üle, pöördub vahilaev Ladnõi tagasi oma Sevastoopolis asuvasse baasi, rääkis kaitseministeeriumi allikas.

Rahvusvahelise meedia väitel võis laeva pardal lisaks puidule olla narkootikume ja S-300 rakette.

Vene prokuratuuri kinnitusel leidsid uurijad laevast üksnes puitu ja saematerjali.

Ka teatas meedia eelmisel nädalal Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu salajasest Moskva-visiidist, mille jooksul leidsid aset konsultatsioonid väidetavalt Iraani jaoks mõeldud S-300 rakettide teemal.

Ei Venemaa ega ka Iisrael pole ametlikult sellise külaskäigu toimumist kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles