Moskva: Nõukogude Liit ei osalenud Süüria keemiarelvaarsenali loomises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium eitas Poola välisministri Radoslaw Sikorski väiteid, mille kohaselt aitas Süürial keemiaarsenali luua omaaegne Nõukogude Liit, edastas täna Poola Raadio.

«Süüria keemiaarsenali loomisel osalesid paraku paljud riigid, kuid nagu USA luureraport näitab, oli nende seas ka Nõukogude Liit,» ütles Sikorski eile pärast kohtumist Belgia välisministri Didier Reyndersiga.

Sikorski kutsus Venemaad osalema aktiivsemalt Süüria kriisi lahendamises ning mitte tõkestama ÜRO Julgeolekunõukogus Süüria-teemalisi resolutsioone.

«Süüria keemiatööstuse juured selle loomisel 70. ja 80. aastatel ei olnud Nõukogude Liidus, vaid tuginesid pigem lääne tehnoloogiale ja kemikaalitarnetele,» märkis Vene välisministeerium.

Poola välisminister viitas suhtlusvõrgustikus Twitter kolmele Nõukogude keemiarelvade levikut puudutavale publikatsioonile, mille seas on ka USA Luure Keskagentuuri (CIA) 1983. aasta raport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles