Bagdadi kingaloopija: mind piinati vanglas

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagis kingadega USA presidenti George W. Bushi loopinud Iraagi teleajakirjanik on araabiamaades ääretult populaarne.
Iraagis kingadega USA presidenti George W. Bushi loopinud Iraagi teleajakirjanik on araabiamaades ääretult populaarne. Foto: Reuters / Scanpix

Möödunud aasta detsembris USA ekspresidenti George W. Bushi kingadega loopinud ja koeraks sõimanud Iraagi teleajakirjanik kinnitas, et teda piinati vanglas.


Täna vanglast vabanenud skandaalne teleajakirjanik Muntazer al-Zaidi andis pressikonverentsi, kus kinnitas ka varem meedias levinud kuuldusi tema piinamisest, vahendas BBC News.

Üheksa kuud pealinnas Bagdadis asuvas vanglas istunud Al-Zaidi soovib, et teda peksnud vanglaametnik vabandaks. Vastasel korral lubas ajakirjanik mehe nime avalikustada. Al-Zaidi lähedaste sõnul kannatab 30-aastane mees endiselt oma elu pärast.

Baghdadiya telekanali ajakirjanik al-Zaidi tõusis maailma avalikkuse huviorbiiti 14. detsembril, kui ta loopis ebapopulaarset endist USA presidenti pressikonverentsil oma kingadega, pälvides sellega kogu araabia maailma kangelase tiitli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles