Täna selgub eurokomisjoni presidendi saatus

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
José Manuel Barroso.
José Manuel Barroso. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Parlamendi uus koosseis langetab täna otsuse Euroopa Komisjoni senise presidendi José Manuel Barroso jätkamise kohta.


Strasbourgi kogunenud 736 parlamendiliiget valmistuvad oluliseks hääletuseks, sest täiskogu peab jõudma otsusele, kas toetada Barroso kandidatuuri komisjoni presidendi kohale järgmiseks viieks aastaks, vahendas AFP.

2004. aasta novembrist Euroopa Liidu täitevorgani juhina töötanud 53-aastase Portugali endise peaministri Barroso ametiaeg lõpeb oktoobri lõpus. Ühtki vastaskandidaati pole talle Euroopa Komisjoni presidendi kohale tekkinud.

Eile pidas Barroso europarlamendi ees kõne, milles rõhutas vajadust juhtida ühendus välja majanduskriisist ja suurendada euroliidu mõju maailmas.

Suurima esindusega konservatiivne Euroopa Rahvapartei/Kristlikud Demokraatid (265 kohta) on lubanud Barroso kandidatuuri toetada. Samuti on Barrosole toetust avaldanud Demokraatide ja Liberaalide Liidu fraktsioon (84 kohta) ning Euroopa Konservatiivide ja Reformistide fraktsioon (54 kohta).

Rohelised/Euroopa Vabaühendus (55 kohta) ning Sotsiaaldemokraatide ja Demokraatide fraktsioon (184 kohta) ilmselt Barrosot ei toeta. Vabaduse ja Demokraatia Euroopa fraktsioon (32 kohta) on nõudnud hääletuse edasilükkamist, et oodata ära Euroopa Liidu institutsioone reformiva Lissaboni lepingu kordushääletuse tulemused Iirimaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles