Laar esineb Ronald Reagani mälestuskonverentsil

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Ronald Reagan koos oma abikaasa Nancyga 1984. aastal.
USA president Ronald Reagan koos oma abikaasa Nancyga 1984. aastal. Foto: AP / Scanpix

Isamaa ja Res Publiga Liidu esimees, ajaloolane Mart Laar võttis vastu USA presidendi Ronald Reagani lese Nancy Reagan kutse olla üks peakõneleja tänavu novembris peetavale Ronald Reagani mälestuskonverentsile.


IRLi esimees kutsuti kõnelema koos Mihhail Gorbatšoviga konverentsi osas, kus käsitletakse Reagani mõju kommunismi kokkuvarisemisele, teatas erakond oma pressiteates.

Laarile saadetud kutses meenutab Nancy Reagan, kuidas nad Ronald Reaganiga jälgisid televiisorist, kuidas rahvas lammutas Ida ja Lääne eraldatuse sümboliks olnud Berliini müüri ning kuidas nad mõlemad selle üle rõõmustasid.

Kirjas rõhutatakse vajadust võitlust kommunismi vastu meeles pidada ning selleks on ka organiseeritav konverents suunatud.

Laari hinnangul on arusaamine kommunistliku süsteemi kuritegelikust olemusest maailmas viimasel ajal kiirelt levinud.

«Kui omal ajal nimetas Reagan Nõukogude Liitu kurjuse impeeriumiks, siis kritiseeriti teda rängalt - ometi näitas ajalugu, et mitte tal polnud ainult õigus, vaid just asjade õigete nimedega nimetamine aitas kommunismi kokkukukkumisele kaasa,» lausus Laar.

Mälestuskonverents toimub 5.-8. novembrini USAs Californias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles