Lõuna-Osseetias põletati raamatuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natsi-Saksamaal hävitamisele kuulunud teosed.
Natsi-Saksamaal hävitamisele kuulunud teosed. Foto: Wikipedia.org

Gruusia separatistliku Lõuna-Osseetia ajakirjanikud kirjutavad oma blogides Tshinvali ülikooli raamatukogust pärinevate raamatute põletamisest, vahendas kolmapäeval raadiojaam Ehho Moskvõ.


Nende seas on Alan Tshurbajev, kes kirjutas, et ülikooli ühiselamu hoone juures Vaksaliesisel väljakul süüdati raamatutest hiigellõke, vahendas uudisteagentuur BNS

Raamatuid toodi kohale autodel ning sõdurid viskasid neid tulle.

Teine Lõuna-Osseetia ajakirjanik Timur Tshovrebov jutustas võrguväljaandele Slon.ru, et tõmbas isiklikult tulest välja Goethe luulekogu, raamatu «Keskaegne religioosne luule» ja Prantsuse kirjandusloo.

Tema sõnul oli põletatud raamatute seas umbes kolmandik gruusiakeelsed.

Tshovrebov ütles, et raamatute põletamise korraldas Lõuna-Osseetia ülikooli rektor Teimuraz Kokojev, et vabastada riiulipinda peatselt Venemaalt saabuvatele korjanduse käigus kogutud raamatutele.

Kokojev ütles täna Ehho Moskvõle, et raamatuid ei põletata, vaid utiliseeritakse.

Rektori väitel oli ülikool sunnitud lahti saama suurest hulgast kirjandusest, aga raamatute hävitamise meetodit peab ta «humaanseks».

Kokojevi sõnul oli raamatute seas, millest tuli «lahti saada», ka humanitaarabi korras ühelt Vene ülikoolilt saaduid.

Teisipäeval algas Vene riigiduumas heategevusaktsioon, mille käigus kogutakse raamatuid Tshinvali ja teiste Lõuna-Osseetia linnade raamatukogudele.

Riigiduuma väliskomisjoni juht Konstantin Kossatšov ütles tseremoonial, et Venemaa saadab Lõuna-Osseetiale raamatuid «milleta ei saa olla normaalset inimlikku elu». Mitu tuhat raamatut koguti kokku üleriigilise aktsiooni käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles