Karzai valiti esialgsete tulemuste põhjal Afganistani presidendiks tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamid Karzai
Hamid Karzai Foto: AFP / Scanpix

Afganistani president Hamid Karzai on esialgsete täielike tulemuste kohaselt taganud endale teise ametiaja juba esimeses valimisvoorus, ilmnes täna avaldatud tulemustest.


Karzaid toetas 54,6, tema pearivaali, endist välisministrit Abdullah Abdullah't 27,8 protsenti 20. augustil peetud valimistel hääletanutest.

Tulemused vajavad veel kinnitust valimiste järelevalveorgani poolt, mis tahab üle lugeda umbes 10 protsenti häältest.

Euroopa Liidu vaatlejad nimetasid aga täna küsitavaks 1,5 miljonit valimistel antud häält.

«Oleme lugenud kokku 1,5 miljonit küsitavat hääletussedelit,» ütles ELi valimisvaatlusmissiooni asejuht Dimitra Ioannou, kelle sõnul oli 1,1 miljonit küsitavatest häältest antud Karzaile ja 300 000 Abdullah'le.

Praeguseks on missioon üle vaadanud 5,8 miljonit sedelit, mis tähendab, et kahtluse alla on seatud ligi veerand antud häältest ja iga kolmas Karzaile antud hääl.

Karzai esindajad nimetasid vaatlejate avaldust erapoolikuks, vastutustundetuks ning see olevat vastuolus Afganistani põhiseadusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles