Läti valitsuse tegevus kütab rahva rahulolematust

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: AFP / Scanpix

Läti valitsus kaalub aga tuleva aasta eelarvet koostades uute maksude kehtestamist, samas on rahvas rahulolematu, tööpuudus kasvab ja õpetajad kavandavad kärbitud palkade pärast üleriigilist streiki.

Valitsuse erakorralist istungit juhtinud president Valdis Zatlersi hinnangul ei saa rahvas aru, mida ja miks valitsus teeb, rahva meelest aga polegi valitsusel nägemust, kuidas kriisist välja tulla, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuigi Läti televisioon ja raadio kandsid pool päeva üle valitsuse erakorralist istungit, pole paljud lätlased uudiseid vaadanud juba mitu kuud, sest neil on nägelemisest ja halast lihtsalt kõrini. President püüdis eilset istungit juhtides rahvale näidata, mida valitsus õieti teeb, ametiühinguliidrid nimetavad aga seda halvaks sõuks.

Rahandusminister Einars Repše on lubanud laupäevaks tuleva aasta eelarve suhtes esimest selgust. Räägitakse kinnisvara ja eluasememaksust, samuti üleriigilisest tervisekindlustusest või tervishoiumaksust. Paljud aga loodavad vaid toetustele, sest tööpuudus kasvab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles