Skype´i asutajad alustasid kohtuasja ka Californias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skye'i praeguse omaniku Ebay esiandus San Johes
Skye'i praeguse omaniku Ebay esiandus San Johes Foto: AP / Scanpix

Netisidefirma Skype asutajad kaebasid ettevõtte praeguse omaniku eBay intellektuaalse omandi pärast tekkinud vaidluse tõttu kohtusse ka California osariigis, vahendas eile uudisteagentuur AFP.


Skype'i asutajate ja endiste omanike Niklas Zennströmi ja Janus Friisi ettevõte Joltid on juba varem alustanud samalaadset kohtuasja ka Suurbritannias. Viimastel andmetel algab kohtuistung Londonis tuleva aasta juunis.

Endised omanikud, kellele tänaseni kuuluvad Skype'i tuumikkoodi õigused, soovivad selle kasutamise piiramist, eBay aga, kes on asunud arendama asenduskoodi, soovib tuumikkoodi õigusi endale saada. EBay on varem teatanud, et võib Skype'i kinni panna, kui ei õnnestu Joltidiga kokkuleppele jõuda.

Interneti oksjonikorraldaja eBay ostis 2005. aastal netisidefirma Skype'i ligikaudu 2,6 miljardi dollari eest, Friis ja Zennström lahkusid kompaniist mõned aastad hiljem.

Septembrikuu alguses teatati, et Skype'i enamusaktsiate uueks ostjaks saab grupp riskikapitalifonde, mida juhib Silver Lake Partners ja kuhu kuuluvad Index and Andreessen Horowitz Ventures. EBay kavatses jääda 35 protsendi Skype'i omanikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles