«Austraalia Fritzl» oli tütrega 30 aastat seksuaalsuhtes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia tütrevägistajast eile esimesena teatanud ajalehe Herald Sun numbrid Melbourne’i ajalehekioskis. Mehe isikut ei ole kohtu nõudmisel avalikustatud.
Austraalia tütrevägistajast eile esimesena teatanud ajalehe Herald Sun numbrid Melbourne’i ajalehekioskis. Mehe isikut ei ole kohtu nõudmisel avalikustatud. Foto: AFP / Scanpix

Austraalia mees vägistas 30 aasta vältel peaaegu iga päev oma tütart, kes sünnitas talle neli last, paljastasid eile riigi ajalehed ning tõid paralleeli Austria keldrikoletise Josef Fritzli juhtumiga.



Praegu vahi all viibiv kuuekümnendates eluaastates mees hakkas tütart ära kasutama 70ndatel, mil too oli üheteistkümnene, ja intsest kestis 2007. aastani, kirjutas Melbourne’i ajaleht Herald Sun.



Tütart hoiti Melbourne’ist umbes sada kilomeetrit idas asuvas perekonna kodus sisuliselt vangis, kusjuures ohvri ema, süüdistatava mehe abikaasa ei teadnud enda sõnul tütre ärakasutamisest midagi. «Elasime suures majas, nii et ega ma poleks teadnudki,» ütles naine Herald Sunile.



Ka naabrid ja lastekaitsetöötajad ei sekkunud, kuigi pidasid mehe käitumist kahtlaseks. Sotsiaaltöötajad said pere kohta esimese kaebuse juba enam kui 30 aasta eest. Üks naaber ütles ajalehele, et tal oli mehe kohta kahtlusi vähemalt neli aastat, kuid ta ei soovinud teiste inimeste ellu sekkuda.



Victoria osariigi politsei keeldub juhtumi üksikasju kinnitamast, öeldes, et kohus keelas neil protsessi ja süüdistatava kohta infot jagamast.



Mees eitab süüd


Mees ise eitab, et vägistas tütart, kuid väidetavalt tõestavad võimud novembris algaval kohtuprotsessil DNA abil, et just süüdistatav oli oma tütre laste bioloogiline isa.Kõigil neljal intsestisuhtest saadud lapsel olid sünnivigastused ning üks neist suri tervisehädade tõttu.



Ohvri ema sõnul keeldus tütar paljastamast, kes tema laste isa on, andes vaid ähmaseid vastuseid ööklubis kohatud meeste kohta. Kuigi ta kirjeldas oma abikaasat tujuka ja kuritarvitava mehena, ei kahtlustanud ta teda kunagi seksuaalkuritegudes.



Nüüdseks neljakümnendates eluaastates ohver võttis politseiga esimest korda ühendust 2005. aastal pärast seda, kui üks naaber julgustas teda abi paluma.



Paraku keeldus ta seejärel võimudega koostööd tegemast, kuna kartis enda ja laste turvalisuse pärast. Siiski naasis ta mullu juunis politseisse ja andis sisse kaebuse. Politsei võttis isalt DNA-proovid ja esitas talle tänavu veebruaris süüdistuse seksuaalses ärakasutamises.



Ajaleht The Age kirjutas, et mehele oli esialgu kavas esitada lausa 83 süüdistust, kuid praegu on neid alles 13: viis süüdistust intsestis, viis vägistamises ning kaks kallaletungis alaealisele. Viimase süüdistuse kohta infot pole.



Kohtu ootuses


Victoria peaminister John Brumby lubas, et meest karistatakse seaduse täie jõuga. «Ilmselgelt on igasugune sellist tüüpi kuritegu šokeeriv, jälk nii mulle kui teistele Victoria elanikele,» märkis ta. «See tekitab igaühes meist kõige halvemaid mõtteid perede ning selle kohta, mis nendes võib ja võis toimuda.»



Mees viibib praegu vahi all ning ootab novembris algavat kohtuprotsessi. Tütar ja tema elusolevad lapsed on osariigi hoole all.



Austraalia meedia võrdles juhtumit eelmisel aastal Austrias paljastunud Josef Fritzli omaga. Tänavu mais elu lõpuni vangi mõistetud Fritzl hoidis oma tütart Elisabethi 24 aastat seksiorjana keldris. Suhtest sündis seitse last, kellest ühe isa mõrvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles