Eesti avas USAs viienda aukonsulaadi

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Eile avas välisminister Urmas Paet Eesti aukonsulaadi USAs Houstonis, mis on juba viies Ameerikas.

Eesti aukonsul Houstonis on Floyd Richard Drake. Uue Eesti aukonsuli konsulaarpiirkond on Texase osariik.

Urmas Paeti sõnul on Houstoni aukonsulaadi avamine Eesti jaoks oluline samm meie aukonsulite võrgu tihendamisel üle maailma. Paet rõhutas aukonsulaadi avamisel ka seda, et uuel Eesti aukonsulil on hea võimalus aidata kaasa Eesti ja Texase osariigi vaheliste ärisidemete tihendamisele.

«Eesti uue aukonsuli Houstonis Floyd Richard Drake´i kogemused ettevõtluses Ameerika Ühendriikides on kindlasti kasulikud ka Eesti ettevõtjatele, kes sooviksid Houstonis ärikontakte leida,» märkis Paet. «Aukonsuli sügav kultuurihuvi on kindlasti eeldus arenguteks ja koostöövõimalusteks ka selles valdkonnas,» lisas ta.

Aukonsulaadi avamisele järgnenud pidulikul vastuvõtul esines aukonsuli Estonia klaveril pianist ning üks Estonia klaverivabriku omanikke Indrek Laul.

Teraskonstruktsioone tootva firma United Structures of America Inc omanik ja juht Floyd Richard Drake on sündinud 1938. aastal Texase osariigis. 1961. aastal lõpetas Drake Texase Ülikooli.

Eesti uue aukonsuli hobiks on kunstikogumine ning ta huvitub ka balletist, ooperist ja klassikalisest muusikast. Suure reisihuvilisena on aukonsul Drake mitmel korral külastanud ka Eestit.

Ameerika Ühendriikides tegutseb veel neli Eesti aukonsulit: Los Angeleses, Chicagos, Portsmouthis ja Seattle'is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles