Al-Qaeda ähvardas taas Saksamaad

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa lipp
Saksa lipp Foto: Caro / Scanpix

Terrorivõrgustik Al-Qaeda ähvardas pühapäeval taas Saksamaad, kritiseerides seda internetti üles seatud videosõnumis vägede saatmise eest Iraaki, teatasid pühapäeval võimud.


Siseministeeriumi andmeil edastas Al-Qaeda sõnumi Saksa-Maroko päritolu Bekkay Harrach, kes oli teinud seda ka reedeses videosalvestuses. Harrach hoiatas Saksamaad «armi äratuse» eest, kui ta ei lõpeta sõdimist Afganistanis.

32-aastane Harrach kandis viimases videos maski.

Eelmist salvestust sisse lugedes oli Harrach korralikult raseeritud ning kandis ülikonda ja lipsu. Ta pöördus siis otse kantsler Angela Merkeli poole, öeldes, et rünnakud võivad aset leida pärast 27. septembri föderaalvalimisi.

«Demokraatias saab ainult rahvas anda korralduse sõdurid koju tuua,» ütles Harrach esimeses saksakeelses videos.

«Kui Saksa rahvas otsustab sõda jätkata, langetab ta ise endale kohtuotsuse ning näitab kogu maailmale, et demokraatias ei olegi tsiviilisikud nii süütud,» lisas ta.

Saksamaa on seoses ähvardustega tugevdanud julgeolekumeetmeid lennuväljadel ja rongijaamades.

Saksa parlamendi alamkoja viiest parteist on ainult äärmusvasakpoolsed nõudnud vägede viivitamatut lahkumist Afganistanist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles