Vene armeejuht: toetame üksnes koos rajatud raketitõrjesüsteemi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene Relvajõudude kindralstaabi ülem Nikolai Makarov.
Vene Relvajõudude kindralstaabi ülem Nikolai Makarov. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaad ei rahulda mitte mingisugune uus raketitõrjesüsteem, välja arvatud see, mis on rajatud koos Venemaaga, rääkis Vene Relvajõudude kindralstaabi ülem Nikolai Makarov.


Kaitseministri esimene asetäitja kindral Makarov kuulub president Dmitri Medvedevit Šveitsis saatvasse delegatsiooni, vahendas

RIA Novosti

.

«Kõigesse, mis puudutab raketitõrjesüsteemi, suhtume me negatiivselt. Kas teha seda üheskoos või...,» selgitas Makarov ajakirjanikele Zürichis.

Samas lisas ta, et analüüsivat dialoogi ühisest raketitõrjesüsteemist Ameerika Ühendriikidega pole seni olnud.

Varem oli Venemaa pakkunud välja idee kasutada Aserbaidžaanis Qabalas ja Krasnodari krais Armaviris asuvaid radarisüsteeme ning mitte püstitada Tšehhi ja Poola raketitõrjekilbi detaile. 

Eelmisel neljapäeval teatas USA president Barack Obama, et riik loobub Ida-Euroopasse rajatavast raketikilbist. Kaitseminister Robert Gates kinnitas samal päeval, et raketitõrjekilbi elemente kavatsetakse paigutada hoopis oma sõjalaevadele Põhja- ja Lõuna-Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles