Ahtisaari astub mõjukate veteranpoliitikute klubisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martti Ahtisaari.
Martti Ahtisaari. Foto: Peeter Langovits

Mullune Nobeli rahupreemia laureaat, Soome ekspresident Martti Ahtisaari liitub maailma mõjukate riigimeeste vanematekoguga, teatas täna Lõuna-Aafrika peapiiskop Desmond Tutu.


«Oleme rõõmsad, et Martti Ahtisaari astub meie hulka ja me tervitame tema väljapaistvaid oskusi, mida ta meie ettevõtmistesse toob,» ütles vanematekogu esimees Tutu AFP teatel.

Veteranpoliitikute ühenduse The Elders rajas Lõuna-Aafrika ekspresident Nelson Mandela, et lugupeetud riigimehed saaksid oma mõju ja kogemusi jagada maailma konfliktikolletes.

Aastatel 1994-2000 Soome president olnud Ahtisaarile anti mullu Nobeli rahupreemia tema vahendamistöö eest Indoneesias, Namiibias, Põhja-Iirimaal ja Balkanil.

Ta pidas liitumiskutset suureks auks. «Olen varemgi öelnud, et rahu on tahte küsimus. Kõiki konflikte saab lahendada ja on talumatu, et vägivaldsed konfliktid jäävad aastakümneteks lahendamata ja põhjustavad tohutuid inimkannatusi,» ütles Ahtisaari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles