Juštšenko: loodetatavsti viib Venemaa oma laevastiku aastal 2017 ära

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Musta mere laevastiku laevad Sevastoopolis.
Venemaa Musta mere laevastiku laevad Sevastoopolis. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ukraina president Viktor Juštšenko väljendas lootust, et Venemaa viib Musta mere laevastiku vastavalt lepingule minema mais 2017.


«Me loodame, et Venemaa peab 1997. aastal antud sõna ja viib Musta mere laevastiku minema 28. maiks 2017,» rääkis Ukraina riigipea New Yorgis Välissuhete nõukogus, vahendab ajaleht

Vzgljad

.

Juštšenko meenutas, et Ukraina ja Venemaa sõlmisid 1997. aastal lepingu, mille järgi paikneb Musta mere laevastik Krimmi autonoomses vabariigis 20 aastat ja 2017. aastal tuleb see välja viia.

Juštšenko rõhutas, et Ukraina konstitutsioonist lähtuvalt pole lubatud paigutada Ukraina territooriumile välisriigi sõjaväebaase. «See on põhiseaduse otsene norm,» ütles ta.

Presidendi sõnul täidab Ukraina kõik tingimused, mis leppega on ette nähtud.

Juštšenko sõnul tekitab Musta mere laevastiku viibimine Ukraina territooriumil mitmeid probleeme. Nende hulgas on krundid, kinnisvara, raadiosageduste kasutamine, navigatsioon. Juštšenko sõnul tuleb need kõik ära lahendada.

«Me tahame normaalset - nii poliitilist kui diplomaatilist keskustelu antud teemal,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles