Vene ajalehes MK ilmus võltsintervjuu Armeenia presidendiga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia president Serž Sargsjan
Armeenia president Serž Sargsjan Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ajalehes Moskovskaja Pravda (MK) ilmunud intervjuu Armeenia presidendi Serž Sargsjaniga on võltsing, kinnitab riigipea pressisekretär Samvel Farmanjan.


Farmanjan rääkis Armeenia võrguväljaandele

Panorama.am

, et kõnealune intervjuu ei ole midagi muud kui ajakirjanik Jekaterina Sažneva haige kujutluse vili.

Artikkel pealkirjaga «Sugulust mäletav Jerevan» riputati MK võrguväljaandes üles 20. septembri õhtul ja seda esitleti kui presidendi eksklusiivintervjuud. Riigipea vastas Sažneva esitatud küsimustele Mägi-Karabahhiast, lahkas Armeenia suhteid Türgi, Aserbaidžaani ja Venemaaga.

President Serž Sargsjani pressisekretäri Samvel Farmanjani sõnul viibis ajakirjanik Sažneva koos teiste Vene žurnalistidega septembris Jerevanis aset leidnud üritusel Vene sõna päevad. Küll aga ei andnud riigipea ajakirjanikule mingit eksklusiivintervjuud.

Mitmed presidendi ideed on «olematus intervjuus» kontekstist välja rebitud, need ei kajasta riigipea tegelikku mõtet ja neil puudub vajalik aktsent, selgitas Farmanjan.

Riigipea pressisekretär rõhutas, et MK ajakirjanik rikkus ajakirjanduseetika põhimõtteid, kuna ei teavitanud Armeenia presidendi kantseleid materjalide avaldamise kavast.

MK peatoimetaja Pavel Gussev kinnitas täna uudisteagentuurile Interfax, et presidendi pressiteenistus sellele intervjuule oma heakskiitu ei andnud.

Ajalehe toimetus püüab puhkenud skandaali lahendada. Gussev kinnitas väljaandele Rusnovosti konflikti olemasolu. Tema sõnul polnud ajalehe juhtkond teadlik sellest, et intervjuu oli pressiteenistusega kooskõlastamata.

«Juhtus jäme viga. Ajakirjanik viibis Armeenias, ta oli presidendi lähedal ja esitas koos teistega küsimusi, intervjuu saadeti presidendi pressiteenistusele. Toimetaja jämeda vea tõttu pandi ajalehte intervjuu, mille avaldamiseks puudus kooskõlastus. Me palume vabandust, me teeme koostööd Vene saatkonnaga Armeenias,» rääkis MK peatoimetaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles