Mälestused purjus Jeltsinist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bill Clinton 1995. aastal Boriss Jeltsini nalja peale naermas.
Bill Clinton 1995. aastal Boriss Jeltsini nalja peale naermas. Foto: Repro

Järgmisel nädalal tuleb USA-s välja 700-leheküljeline raamat «The Clinton Tapes: Wrestling History with the President» («Clintoni lindid: presidendiga ajalooga maadlemas»), mis sisaldab ajaloolase Taylor Branchi 79 vestlust, mis ta oma sõbra, tollase USA presidendi Bill Clintoniga aastatel 1993-2001 Valges Majas pidas.


Avameelsed jutuajamised olid niivõrd salajased, et neid salvestanud Clinton hoidis lindistusi oma sokisahtlis. Kuid Branch dikteeris presidendi jutu mälu ja märkmete abil iga kord pärast Valge Maja külastamist autos tagasi koju sõites üle.



Muu hulgas rääkis Clinton talle, et 1995. aastal avastasid salateenistuse agendid tollase Vene presidendi Boriss Jeltsini Valge Maja külalistemaja juurest aluspesu väel taksot tellimas. Jeltsin oli nähtavalt purjus ja nõudis pitsat. Järgmisel õhtul valmistas ta agentidele veelgi suurema peavalu, kuna need eksikombel pidasid teda joobes sissetungijaks.



Clinton on Branchi sõnul raamatu läbi lugenud ja palus sealt teatud kohad välja jätta, kuid ajaloolane talle siiski vastu ei tulnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles