Läti vanglates on üle 500 seksuaalkurjategija

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Läti kriminaalhooldusteenistuse teatel kandis riigi vanglates juulikuu seisuga karistust ligi pooltuhat seksuaalkurjategijat.


Teenistuse juhtkonna sõnul on seksuaalkurjategijate käitumise korrigeerimise ning retsidiivide ennetamise eesmärgil õnnestunud leida raha, et koolitada töötajad ning luua süsteem tööks seksuaalkurjategijatega nii vanglates kui ka pärast karistuse kandmist, vahendas uudisteagentuur BNS.

Teenistuse juht Aleksandrs Demetjevs peab seksuaalkurjategijate probleemi väga aktuaalseks - kui 2006. aastal oli järelvalve all 39 kurjategijat, siis 2008. aastal juba 159.

Vanglate statistika kohaselt viibis juulikuu seisuga vanglas 511 seksuaalkuritegusid toime pannud isikut, kelle seas on ka naisi.

Neist 245 mõisteti süüdi vägistamise eest, 14 seksuaalsuhte eest alla 16 aasta vanuste isikutega.

Käesoleva aasta esimesel poolel mõisteti süüdi 54 seksuaalkurjategijat. 19 inimesele määrati tingimisi karistus ning nad asuvad kriminaalhooldusteenistuse järelevalve all.

Dementjevsi sõnul ei parandaks seksuaalkurjategijate vangistamine olukorda, kui nendega vanglates erispetsialistid tööd ei tee.

Seksuaalkurjategijatega töötamise projekt, mille maksumuseks on 700 000 eurot ning millest 85 protsenti rahastab Norra, lõpeb 2011. aasta aprillis. Projekti raames õpetatakse välja 60 spetsialisti ning valmistatakse ette programm tööks vabaduses viibivate seksuaalkurjategijatega.

Neli Läti vanglat valmistub praegu samuti rühmateraapia korraldamiseks seksuaalkurjategijatele.

Samuti näeb projekt ette ohvrite, eriti laste toetussüsteemi arendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles