Expressen: raharööviga on arvatavalt seotud endised sõdurid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politseinikud eile Västbergas G4S sularahahoidla juures.
Rootsi politseinikud eile Västbergas G4S sularahahoidla juures. Foto: Reuters / Scanpix

Stockholmis eile aset leidnud Hollywoodi märulifilme meenutavas raharöövis võisid ajalehe Expresseni versiooni järgi osaleda endised sõdurid.


Kahtluseid põhjendatakse sellega, et kopterijõuk sooritas röövi sõjaväelasliku täpsusega.

Expresseni andmetel võivad rööviga seotud olla endise Jugoslaavia sõdurid.

Palju teavet kurjategijate kohta loodetakse saada rahahoidla turvakaamerate filmilintidelt.

Ka Rootsi kriminoloog Sven Granath oletas eile, et täiesti tavatu kuriteo sooritasid inimesed, selle taust on seotud spordi või armeega.

«Taolistes röövides on igal inimesel täita oma osa. Võiks mõelda, et röövis osalenute taust on seotud sõjaväe või spordiga ehk siis neil on kogemust hoolikast tegutsemisest,» rääkis Granath ajalehele Svenska Dagbladet.

Mitmed lennundusasjatundjad avaldasid eile Rootsi meediale antud intervjuudes imestust ja tegelikult isegi tunnustust kopteripiloodi oskuste üle.

Kopter Bell 206 JetRanger oli hüljatuna maha jäetud kohta, mille lähedal kasvasid kümnemeetrised kuused ja kased. Rootori labad on pöörelnud puudest vaid mõne meetri kaugusel.

Uudisteagentuurile TT intervjuu andnud politseiniku sõnul suudavad sellises kohas maanduda ka näiteks kiirabikopterite piloodid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles