WHO võttis tagasi teate esimesest seagripisurmast Venemaal

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripp.
Seagripp. Foto: SCANPIX

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) võttis neljapäeval tagasi teate esimesest seagripisurmast Venemaal.


WHO teatas kolmapäeval oma saidil www.who.int, et Venemaa on üks 15 Euroopa riigist, kus on registreeritud inimeste suremine uude grippi A(H1N1).

Venemaa kõrvaldati hiljem neljapäeval WHO nimekirjast märkusega, et «Venemaa Föderatsioonis registreeritud surmajuhtumit seostati ekslikult 2009. aasta H1N1 viiruse pandeemiaga».

Moskva viroloogiainstituudi direktor Dmitri Lvov ütles sel nädalal, et üks vene naine oli surnud H1N1 viiruse tagajärjel pärast naasmist Bulgaariast. Tegemist oleks olnud riigi esimese seagripisurma juhtumiga.

Vene võimude väitel oli see teade vale. 46-aastaselt naiselt võetud analüüsid andsid tõepoolest H1N1 viiruse osas positiivse tulemuse, kuid naine oli kannatanud neerupuudulikkuse käes ning suri kopsupõletiku tagajärjel.

Venemaal on registreeritud 381 seagripi juhtumit, kuid Lvov ütles Vene televisioonis, et tegelik haigestunute arv võib ulatuda kümnetesse tuhandetesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles