Vanhanen lükkab tagasi väited valitsuse nõrgenenud teovõimest

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen
Soome peaminister Matti Vanhanen Foto: Reuters / Scanpix

Soome peaminister Matti Vanhanen lükkab tagasi väited, mille järgi on valimiste rahastamisega seotud skandaal nõrgestanud valitsuse teovõimet.


Valitsusjuht ei kavatse ametist vaatamata opositsiooni nõudmisele lahkuda, vahendas YLE. Vanhanen nimetas rahastamisest tekkinud kõmu poliitiliseks ajujahiks.

New Yorgis ÜRO Peaassambleel viibiv Soome peaminister kinnitas, et valitsuse teovõimega on kõik korras.

Riigi majandusolukorraga kursis olemiseks on valitsusjuht regulaarselt ühenduses rahandusministriga. Vanhanen viitas sel moel president Tarja Haloneni varasemale väljaütlemisele, milles riigipea väljendas lootust, et valitsus võiks keskenduda majandussituatsioonile.

«Eelarve kokkupanek augustis ja ka eelarvevaidlused parlamendis näitavad, et teovõime on hea ja valitsus suudab väga tõhusalt osaleda rahvusvahelises koostöös, mis on vajalik majanduskriisi tingimustes,» selgitas valitsusjuht.

Vanhanen tunnistas, et osaliselt on tekkinud kõmu taga ka poliitika. «Opositsioon on üritanud mind kuue aasta jooksul kukutada kümneid kordi. See on täiesti opositsiooni õigus,» rääkis ta.

Soome valitsusjuht naaseb Ühendriikidest kodumaale homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles