Rootsi politsei uurib röövlite võimalikku seotust Roosade Pantritega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi märulipolitsei tungib sisse G4S rahahoidlasse Västbergas.
Rootsi märulipolitsei tungib sisse G4S rahahoidlasse Västbergas. Foto: AFP / Scanpix

Rootsi politsei on kolmapäevast raharöövi uurides pööranud pilgud ka rahvusvahelise Roosa Pantri jõugu suunas.


Tegemist on tippvaraste grupiga, kelle arvel on paarikümnes riigis üle saja varguse ja seda kuue aasta jooksul. Nende põhiline tähelepanu on olnud vääriskividel ja ehetel.

Expresseni ja veel mitme teise Rootsi ajalehe väitel kuulus musti riideid, näomaske ja raskelt relvastatud kopteribande hulka mitu endise Jugoslaavia sõdurit.

Rahvusvahelise politsei Interpoli andmetel moodustavad ka juveelivaraste grupi valdavalt Balkani poolsaare riikide kodanikud, nende hulgas on endisi sõjaväelasi.

Roosade Pantrite tegevusväli on olnud lai, ulatudes näiteks Tokyost ja Dubaist Monaco ning Pariisini. Näiteks Monacos kasutasid nad põgenemisel kiirkaatrit, samal ajal kui politsei üritas neid jälitada end autoga läbi liiklusummikute pressides.

Interpol moodustas «pantritega» võitlemiseks eriüksuse. Aastate jooksul on mõned jõugu liikmed ka tabatud ja vangi saadetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles