Solchart: meil pole Arctic Sea'ga juba kaks kuud ühendust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solcharti tegevjuht Viktor Matvejev
Solcharti tegevjuht Viktor Matvejev Foto: Reuters / Scanpix

Kaubalaeva Arctic Sea operaatorfirma Solcharti teatel pole ettevõttel kaks kuud olnud mingit ühendust kapteni ega teiste laeval viibivate meremeestega.


«Meil pole nendega olnud mitte mingit sidet, need inimesed on juba kaks kuud olnud täielikus isolatsioonis. Loodame, et meeskonnaliikmed on elus ja tunnevad end hästi,» seisab firma koduleheküljele riputatud ja tegevjuhi Viktor Matvejevi allkirja kandvas teates.

Matvejevi sõnul õnnestus tal kapteniga viimati vestelda kaks kuud tagasi, vahendas Interfax.

Vene võimud takistavad laevale jäänud meeskonnaliikmetel astuda ühendusse nendega, kes kuu aega tagasi Moskvasse viidi ja hiljem koju Arhangelskisse pääsesid, väitis firmajuht.

Kaubalaev Arctic Sea, mis 22. juulil asus Soomest Pietarsaarist teele Alžeeriasse, pole siiani Vahemerre jõudnud. Väidetavalt kaaperdajate küüsi langenud ja hiljem vene sõjaväelaste vabastatud laev ootab Kanaari saarte juures sissepääsuluba Las Palmase sadamasse. 

Laeval on lisaks kaptenile veel pootsman ja kaks mehaanikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles