Milibandi sõnul sooviks Iraaniga konflikti vaid hullumeelne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister David Miliband
Briti välisminister David Miliband Foto: SCANPIX

Suurbritannia välisminister David Miliband ütles eile, et «ükski terve mõistusega inimene ei soovi sõjalist konflikti Iraaniga,» vahendas telekanal Channel 4.


«Ükski terve mõistusega inimene ei soovi Iraaniga tuumarajatiste pärast sõjalist konflikti. Seepärast kinnitan ma veelkord, et asi tuleb lahendada diplomaatilisel teel,» ütles Miliband.

USA kaitseminister Robert Gates tõdes eile, et sõjalise jõu kasutamine Iraani vastu lükkaks Teherani tuumaprogrammi vaid ühe kuni kolme aasta võrra edasi.

«Ainsaks viisiks kuidas lõpetada tuumavaba Iraaniga on vaid see, kui Teheran mõistab, et tuumarelva omamisega turvalisus ei kasva, vaid hoopis langeb märgatavalt,» sõnas Gates.

USA president Barack Obama ähvardas eile Iraani karmide sanktsioonidega, kui riik ei suuda rahvusvahelise kogukonna nõudmisi täita.

Obama sõnul rikkus Iraan otseselt rahvusvahelisi eeskirju tuumarelvade leviku tõkestamise vallas ja nõudis, et Teheran tõestaks oma rahumeelseid kavatsusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles