Sügisene põdrajaht viib metsa neli Soome ministrit

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome rahandusminister Jyrki Katainen.
Soome rahandusminister Jyrki Katainen. Foto: Reuters / Scanpix

Täna alanud põdrajahihooaeg viib Soome metsadesse vähemalt neli praeguse valitsuse ministrit, selgub netiportaali Verkkoapila küsitlusest.


Vastav luba on olemas rahandusministril Jyrki Katainenil, keskkonnaministril Paula Lehtomäkil, põllumajandus- ja metsandusministril Sirkka-Liisa Anttilal ja haldus- ning omavalitsuse ministril Mari Kiviniemil.

37-aastane Katainen on käinud jahil viimased 25 aastat. Kogenud jahimees on osalenud linnu-, jänese-, põdra-, põhjapõdra- ja hirvejahil. Igal aastal sooritab ta ka karujahieksami.

Anttilal on jahimehe dokumendid viimased kolm aastat. Püssi kavatseb ta sel aastal võtta kaasa põdrajahile.

Kiviniemi muretses omale jahimehe paberid eelmisel kevadel ja ta kavatseb sooritada põdrajahieksami lähiajal. Lehtomäki plaanib võtta osa Metsaameti 150. sünnipäeva tähistavast põdrajahist.

Valitsuse ülejäänud 16 ministrit jahipidamist ei harrasta. Verkkoapila küsitlusele ei vastanud peaminister Matti Vanhanen ja välisminister Alexander Stubb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles