Pittsburghis kähmlesid politsei ja meeleavaldajad

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendriikide politseinikud Pittsburghi linnatänavatel.
Ühendriikide politseinikud Pittsburghi linnatänavatel. Foto: AFP / Scanpix

Meeleavaldajate ja politsei vahel tekkis eile õhtul kokkupõrge Pittsburghi ülikoolilinnakus ja seda juba pärast G20 liidrite kohtumise lõppemist.


Politsei tulistas kummikuule, et ajada laiali Twitteri kaudu kohale kutsutud 40-liikmelist meeleavaldajate gruppi, vahendas Reuters.

Inimesed protesteeris korravalvurite käitumise vastu varasema meeleavalduse laialiajamisel.

Kähmlemist tulid vaatama ka sajad tudengid. Nende eemalepeletamiseks kasutas politsei pipragaasi ja seadet, mis tegi läbilõikavat häält.

«Seisime tänavanurgal, nad isegi ei andnud käsklust laiali mina. Nad lihtsalt hakkasid meie suunas tulistama,» rääkis Reutersile üks 21-aastane andmetöötlust õppiv tudeng.

Samal päeval varem oli 10 000 inimest võtnud linnas osa rahumeelsest marsist. Rahvamassis oli aktiviste ja väga erinevate organisatsioonide esindajaid : keskkonnakaitsjaid, sotsialiste, ametiühingutegelasi jne.

Nad kandsid loosungeid, millega vastustati kapitalismi ja suurfirmade jõudu.

Neljapäeval lõhkus suur hulk meeleavaldajaid Pittsburghis aknaid, politsei pidas kinni 66 inimest. Eile võttis politsei kinni aga vaid ühe meeleavaldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles