Rahva pihta tule avanud Guinea võimud pälvisid hukkamõistu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guinea vägivallas tapeti vähemalt 87 inimest.
Guinea vägivallas tapeti vähemalt 87 inimest. Foto: AFP / Scanpix

Aafrika Liit (AU) mõistis hukka Guinea julgeolekujõudude tegevuse, kes avasid eile pealinna Conakrys tule opositsiooni meeleavaldajate pihta. Viimastel andmetel hukkus vähemalt 87 inimest.


Guinea korrakaitsejõudude eriüksused avasid eile kohalikul staadionil ja selle ümbruses toimunud opositsiooni meeleavalduse käigus tule ligi 50 000 meeleavaldaja pihta, kes protestisid möödunud aastal riigipöörde käigus võimu haaranud Moussa Dadis Camara poliitika vastu, vahendas AFP.

«Armee rünnaku järel korjasime staadionilt ja selle ümbrusest kokku 87 surnukeha,» kinnitas anonüümsust palunud politseiametnik.

Endine nooremohvitser Camara kuulutas end detsembris Lääne-Aafrika mineraaliderikka riigi uueks presidendiks ning käskis valitsusel ja sõjaväe juhtkonnal endale alluda, ähvardades vastasel korral riiki suurpuhastusega.

52st Aafrika riigist koosnev AU, mis on oma põhikirjas võtnud sihiks heaolu ja demokraatia edendamise sotsiaalse, majandusliku ning regionaalse integratsiooni kaudu, peatas aga pärast riigipööret Guinea liikmelisuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles