Vanhanen kommenteeris majaehitusskandaali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen
Soome peaminister Matti Vanhanen Foto: Reuters / Scanpix

Soome keskerakonda kuuluv peaminister Matti Vanhanen tunnistas täna, et ei mäleta, kas on tasunud kõik omal ajal maja ehitamisel laekunud arved.


Soome ringhäälingu väitel sai Vanhanen oma maja ehitamiseks materjale firmalt, mis on ehitanud korrusmaju keskerakonna noorte asutatud fondile.

«Ise tunnen sellest saatest ära ühe tellimuse, mille esitasin Helsingi ehitusettevõttele,» ütles peaminister YLE TV2 saatele «Pealtnägija» viidates.

«Selle eest pidanuks laekuma täiesti tavaline arve, kuid üritan asjaolud tänase päeva jooksul välja selgitada,» ütles peaminister.

Kui ringäälingu väited puudutavad seda tellimust, siis on Vanhaneni sõnul tegemist arusaamatusega. Ta palus, et YLE avalikustaks täpsed andmed juba pärastlõunaks.

«See on avalikkusele sedavõrd oluline,» ütles ta.

Vanhanen ei vastanud otse küsimusele, kas ta on arve tasunud.

«Kõigi tellimuste eest pidanuks laekuma arve, kuid 14 aastat hiljem ei ole mul võimalik erinevaid asju kontrollida,» ütles peaminister.

Saate «Pealtnägija» kinnitusel on olemas tõendeid, et ühe Vanhaneni kalli materjalisaadetise eest tasus ettevõte, mis oli ehitanud maju Keskerakonna noorte asutatud Noorsoofondi tellimusel.

1961. aastal asutatud Noorsoofond on nimetanud oma eesmärgina sotsiaaltööd noorte seas. Vastavalt põhikirjale üürib fond selle eesmärgi täitmiseks noortele elamispinda, tegeleb nõustamise, haridus- ja kasvatustööga ning korraldab vaba aja veetmist.

Noorsoofond kuulub hasartmänguühendusse RAY, millelt ta on saanud oma asutamisest saadik rahalist tuge 40 miljoni euro ulatuses.

YLE andmeil ehitas Vanhanen maja aastail 1996-1997 ja 1999-2000. Aastail 1998-2003 oli Vanhanen Noorsoofondi juhatuse esimees ja enne seda aseesimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles