Arctic Sea peaks jõudma Alžeeriasse selle nädala lõpuks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubalaev Arctic Sea
Kaubalaev Arctic Sea Foto: AFP / Scanpix

Kaubalaev Arctic Sea peaks Alžeeriasse Bejaïa sadamasse jõudma kas 3. või 4. oktoobril, kinnitas Solchart Arhangelsk Ltd direktor Nikolai Karpenkov.


Tema sõnul otsustati, et omanikfirma saab laeva kätte Alžeerias. Laeva sadamasse sisenemise täpset kuupäeva Karpenkovi väitel paika ei pandud, vahendas Regnum.

Arhangelskis moodustatud asendusmeeskond on kohe valmis astuma laeva pardale. Kapteni, pootsmani ja kahe mehaaniku kohta laeva omanikfirma juhil andmeid pole.

Kas nad vajavad abi või kas neil süüa on - need küsimused jäävad endiselt vastuseta. «Me võime üksnes öelda, et need toiduvarud, millega laev teekonda alustas, peaksid juba ammu olema lõppenud,» märkis ta.

Puidulaadungiga laev lahkus Pietarsaarist 22. juulil ja pidi jõudma Alžeeriasse 4. augustiks. Tegelikkuses pole Arctic Sea tänaseni sinna jõudnud. Väidetavalt ründasid laeva Läänemerel piraadid ja laev kaaperdati.

Venemaa Musta mere laevastiku vahilaev Ladnõi vabastas Roheneemesaarte juures viibinud laeva 17. augustil ja pidas kinni kaheksa väidetavat piraati.

Laeva venelastest meeskonnast pääses koju 11 meest, neli viibib endiselt laevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles