Rogozin: Venemaad augustisõjas süüdistanud vabandagu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rogozin.
Dmitri Rogozin. Foto: Reuters / Scanpix

Vene Föderatsiooni alalise esindaja NATO juures Dmitri Rogozini hinnangul peaksid Moskvat augustisõja alustamises süüdistanud lääneriikide poliitikud vabandama.


Tema hinnangul peaksid vabandama kõik need lääneriikide poliitikud, kes süüdistasid Venemaad viis päeva kestnud sõja alustamises. Rogozin nimetas Brüsselisse kogunenud ajakirjanikele nende tegevust «poriloopimiseks» Venemaa pihta, vahendas RIA Novosti.

Rogozin tegi avalduse päev pärast seda, kui Šveitsi diplomaat Heidi Tagliavini ja tema sõltumatu uurimisrühm avalikustasid eile Gruusia-Venemaa sõja raporti, mille kohaselt tulistas esimesed püssipaugud Lõuna-Osseetias küll Gruusia, kuid sellele eelnesid pikka aega kestnud Venemaa provokatsioonid.

Rogozin rõhutas asjaolu, et sõltumatu ekspertkomisjoni kinnitusel oli Gruusia rünnak Lõuna-Osseetia vastu rahvusvahelise õiguse rikkumine, mis esimest korda kinnitab Moskva varasemaid väiteid selle kohta, et sõjasüüdlane on Thbilisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles