Moskva saatis välja spionaažis süüdistatud Iisraeli diplomaadi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Israeli turistid Moskvas Punasel väljakul.
Israeli turistid Moskvas Punasel väljakul. Foto: AP / Scanpix

Spionaažis süüdistatud Iisraeli Moskva saatkonna esimene sekretär Shmuel Polištšuk lahkus kiiresti Venemaalt.


Konsul Polištšuki töövaldkonda puudutas repatrieerimist, ka kuulus ta juutide diasporaaga tegelevasse büroosse Nativ, vahendas portaal

izrus.co.il.

Väljaande andmetel süüdistati diplomaati ametivolituste ületamises, kuna ta väidetavalt agiteeris Venemaa kodanikke Iisraeli ümber asuma.

Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) ametnikud pidasid diplomaadi kinni 24. septembril. Ta toimetati FSB peahoonesse Lubjanka väljakul ja diplomaat kuulati seal üle.

Portaali Izrus väitel leppisid mõlemad riigid kokku, et skandaali avalikuks ei tehta ja nii ei kuulutanud Moskva diplomaati persona non grataks ega saatnud teda ametlikult riigist välja.

Iisraeli Moskva saatkond eitas väiteid Polištšuki spionaažisüüdistuse kohta, vahendas Interfax. Diplomaadi lahkumine Venemaalt on seotud «administratiivse iseloomuga küsimusega, millega praegu tegelevad mõlemad sõbralikud riigid - Venemaa ja Iisrael», teatas saatkond.

Ukrainas sündinud Polištšuk emigreerus Iisraeli 1979. aastal. Venemaalt lahkus ta 29. septembril ja juba järgmisel päeval asus tööle Nativi keskbüroosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles