Sumatra maavärinas võis hukkuda tuhandeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia Sumatra saart tabanud võimsa maavärina tekitatud purustused.
Indoneesia Sumatra saart tabanud võimsa maavärina tekitatud purustused. Foto: AP/Scanpix

Indoneesiale kuuluvat Sumatra saart tabanud võimsa maavärina tagajärjel oli eilseks hukkunud vähemalt 1100 ja viga saanud ligi 2400 inimest. Võimude hinnangul on surmasaanuid tõenäoliselt tuhandeid.


«Meie prognoosi kohaselt on hukkunud tuhandeid,» sõnas kriisikeskuse juhataja Rustam Pakaya, viidates üleeile saart raputanud 7,6-magnituudisele maavärinale, mille tagajärjel varisesid Padangi linnas hooned kokku ja puhkesid tulekahjud. Ligi miljoni elanikuga linn jäi peaaegu täielikult elektri ja sideta.



Indoneesia armee ja tervishoiuministeeriumi päästemeeskonnad asusid Padangis ja ümberkaudsetes linnades ellujäänuid otsima. Päästetöötajad otsisid paduvihmas läbi hotellide, koolide ja vähemalt ühe suure haigla rususid.



USAst G20 tippkohtumiselt naasnud president Susilo Bambang Yudhoyono ütles ajakirjanikele Tokyos, et ametnikud peavad linna ravimite ja abipakkidega «üle ujutama».



Briti heategevusorganisatsioon Oxfam on juba lubanud 200 000 naela väärtuses humanitaarabi, sealhulgas ajutisi varjupaiku, riideid ja hügieenitarbeid.



Maavärinale järgnes mitu järeltõuget, eile hommikul toimunud tõuke tugevuseks mõõtis USA geoloogiaamet 6,8 magnituudi.



Eesti saadab Sumatrale umbes 20-liikmelise päästemeeskonna ning võib maavärina ohvrite abistamiseks välisminister Urmas Paeti sõnul eraldada umbes miljon krooni.



Päästeameti pressiesindaja sõnul tegeletakse praegu meeskonna ja varustuse komplekteerimisega, samuti lennuvõimaluste otsimisega. Päästemeeskonna missiooni pikkus on umbes kolm nädalat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles