Ministrid: kriisi korral tuleb koormus jagada riikide vahel

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Peeter Langovits

Euroopa Liidu riikide rahandusministrid ja keskpankade presidendid leidsid täna Göteborgis toimunud kohtumisel, et päevakorda on kerkinud küsimus koormuse jagamisest riikide vahel panganduskriisi korral.

«Ilma selleta pole ükski kriisihaldus mõeldav, nõustusid tegelikult kõik rahandusjuhid,» ütles Eesti rahandusminister Jürgen Ligi.

«Eesmärgiks on kokku leppida põhimõtted, mille alusel on võimalik iga unikaalse kriisi ajal jõuda parima tulemuseni,» lisas ta toimunud arutelu kirjeldades.

«Eesti on ses mõttes väga heas seisus, et usalduslik suhe Põhjamaadega võimaldab meil siin regioonis kiiresti ja paindlikult toimida juba täna.»

Rahandusministrid ja keskpankurid arutasid kahepäevasel kohtumisel, kuidas teha kriisist õigeid järeldusi ja kuidas sellest väljuda.

Kriisi puhkemine möödunud sügisel osutas, et enne selle teravnemist alustatud finantsjärelevalve reform on vaja lõpule viia.

Tänaseks on Euroopa Liidus kokku lepitud sellistes järelevalvestruktuurides, mis vastavad märksa paremini piirideta kapitalituru vajadustele.

Suvistest Ecofini lepetest lähtuvalt otsustati luua Euroopa Keskpanga juurde süsteemsete riskide nõukogu, samuti luua erinevaid finantssektori harusid katvad üle-Euroopalised järelevalveasutused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles