Prantsusmaa kaalub seksuaalkurjategijate kastreerimist

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa peaminister François Fillon.
Prantsusmaa peaminister François Fillon. Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaa kaalub osade seksuaalkurjategijate keemilist kastreerimist, ütles peaminister Francois Fillon reedel mõni päev pärast äsja vabanenud vangi sooritatud jõhkrat mõrva.


Vanglast vabanenud vägistaja röövis esmaspäeval Fontainbleu metsas tervisejooksu teinud 42-aastase naise ja kägistas ta. Ta on oma teo üles tunnistanud, teatas politsei.

Justiitsminister Michele Alliot-Marie ja valitseva Rahvaliikumise Liidu (UMP) pressiesindaja on kutsunud osade kurjategijate puhul rakendama sunniviisilist keemilist kastreerimist, ning Filloni sõnul valmistab valitsus ette vastavat seaduseelnõud.

«Me ei välista ühegi subjekti puhul ühtegi tegutsemisviisi,» ütles ta ajakirjanikele pärast kuritegude ennetmise teemalist koosolekut ministritega.

Prantsusmaal ja mitmes teises Euroopa riigis nagu Taani ja Rootsi on juba lubatud sugutungi vähendavate rohtude andmine seksuaalkurjategijatele, kes sellega nõus on.

«Keemiline kasteerimine on praegu olemas, aga see sõltub asjasepuutuva inimese nõusolekust,» ütles Fillon.

Poola kiitis eelmisel kuul heaks seaduseelnõu, mis teeb pedofiilide puhul keemilise kastreerimise kohustuslikuks.

Prantsusmaal vallandas debati Marie-Christine Hodeau juhtum. Ta helistas politseisse ja teatas, et on röövitud ja oma röövija auto pagasiruumis kinni. Kui kõne katkes, alustati tema otsinguid.

Politsei tabas Manuel da Cruzi, kes ütles, et sidus Hodeau puu külge, kuni ta autosid vahetas. Kui naine vabaks pääses ja põgeneda üritas, püüdis mees ta kinni ja kägistas ära.

Cruz oli kandnud ära seitse aastat 11-aastasest vanglakaristusest, mille ta sai ühe noore tüdruku röövimise ja vägistamise eest. Kui tema järelvalveperiood 2008. aastal lõppes, kolis ta tagasi linnajakku, kus elasid tema ohvri vanemad.

Filloni sõnul oleks kuritegu saadud ära hoida «antud kurjategija tõhusama järelvalvega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles