Vershbow: Obamale on Balti riigid sama tähtsad kui Bushile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: Reuters/ScanPix

USA abikaitseministri Alexander Vershbow sõnul näitab tema reedene visiit Vilniusesse, et president Barack Obama valitsus pöörab Balti riikidele sama palju tähelepanu kui tema eelkäija George W. Bush.

Vershbow arutas Leedu kaitseministeeriumi ja kaitseväe ametnikega NATO juhitud operatsioone Afganistanis ja plaane sealse strateegia muutmiseks, teatas kaitseministeerium.

Pressiteate kohaselt toonitas abikaitseminister, et strateegia revideerimise tulemusest hoolimata jääb Afganistani provintside ülesehitus endiselt strateegia oluliseks osaks.

Vershbow kinnitas NATO koostatavast strateegilisest kontseptsioonist rääkides, et see hakkab endiselt tuginema viiendal artiklil ehk kollektiivse kaitse põhimõttel.

USA ja Venemaa suhteid kommenteerides ütles ta, et sidemete parandamine ei saa tulla USA partnerite ja liitlaste huvide arvelt.

Asekaitseminister kinnitas, et USA jätkab raketikilbisüsteemi välja töötamist, kaitsmaks lisaks USA-le ka Euroopat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles