Itaalias avaldati meelt pressivabaduse toetuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaallased pressivabaduse toetuseks meelt avaldamas.
Itaallased pressivabaduse toetuseks meelt avaldamas. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia pealinnas Roomas kogunesid täna kümned tuhanded inimesed protestimarsile, kus avaldati meelt pressivabaduse toetuseks ja skandaalide keskmes oleva peaminister Silvio Berlusconi katsete vastu meedial suu sulgeda.

«Berlusconi on ohuks Itaalia tervisele,» matkiti ühel plakatil suitsupakihoiatusi.

Meeleavaldajate kinnitusel üritab Berlusconi pressi ohjata ja vaigistada tema ümber keerlevaid skandaale sellega, et on kaevanud mitmeid kodu- ja välismaiseid lehti laimu eest kohtusse.

Ajalehed on muu hulgas kirjutanud peaministri hoogsatest pidudest, kus väljaannete informatsiooni kohaselt ei puudunud ka prostituudid.

Berlusconi ise on kõik taolised väited tagasi lükanud ja väidab, et on laimukampaania ohver. Berlusconi perekonnale kuulub muu hulgas kolm Itaalia seitsmest eratelekanalist.

Ühenduse Piirideta Ajakirjanikud hinnangul on Berlusconist samal moel jätkates saamas esimene Euroopa riigipea, kes võib sattuda organisatsiooni musta nimekirja pressivabaduse piiramise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles