Olukord Gruusia-Osseetia piiril on endiselt pinev

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia siseministeeriumi vägede sõdurid patrullimas maanteel Lõuna-Osseetia lähedal.
Gruusia siseministeeriumi vägede sõdurid patrullimas maanteel Lõuna-Osseetia lähedal. Foto: Reuters / Scanpix

Separatistlik Lõuna-Osseetia ja Gruusia süüdistavad teineteist tulevahetuse alustamises de facto piiril.


Gruusia teatel korraldasid Lõuna-Osseetia relvastatud võitlejad piiril provokatsiooni, kuid Tshinvali väitel avati Lõuna-Oseetia küla pihta tuli Gruusia territooriumilt, vahendas Interfax.

Gruusia Shida Kartli piirkonna politsei esindaja Vladimir Džugeli teatel oli täna öösel Gruusia küla Disevi lähistel kuulda automaadivalanguid. Väidetavalt oli selle taga üle piiri tunginud grupp Lõuna-Osseetia võitlejaid.

Džugeli kinnitusel pole säärane diversioon esmakordne ja mässulise piirkonna võitlejad on korduvalt üle kontrollpiiri tunginud ning seejärel grusiine provokatsioonides süüdistanud.

Lõuna-Osseetia kaitseministeerium kinnitas, et nende võitlejad tuld ei avanud, kuid ministeerium süüdistas Gruusiat tule avamises Lõuna-Osseetia küla pihta. «Gruusia sõjavägi jätkab provokatsioonide korraldamist piiril,» seisis ministeeriumi avalduses.

Gruusia infoportaali rustavi2.com teatel vältas käsirelvadest avatud tuli Disevi küla lähistel umbes seitse minutit, kuid keegi intsidendis viga ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles