Gates: kaotus Afganistanis tähendaks Al-Qaeda tugevnemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Robert Gates
USA kaitseminister Robert Gates Foto: SCANPIX

Talibani mässuliste võit Afganistanis tähendaks suurt edu terrorivõrgustikule Al-Qaeda ja selle märgatavat tugevnemist, hoiatas eile USA kaitseminister Robert Gates.


«See saadaks julgustava sõnumi ja tugevdaks märgatavalt Al-Qaeda ridu, kui Talibanil õnnestuks suures osas riigist taas oma võim kehtestada,» ütles Gates.

«Mind panebki kõige rohkem muretsema sõnum, mille see saadaks. Afganistan on Al-Qaeda võrgustiku ideoloogia jaoks ülimalt tähtis ja Afganistani-Pakistani piir tänapäeva džihaadi epitsenter,» tõdes Gates.

«Ärge unustage, et see on paik, kus mudžaheedid võitsid suurriiki,» ütles Gates, viidates Nõukogude Liidu vägede lüüasaamisele 1980ndatel.

«Al-Qaeda liidrid usuvad, et neil on jõudu ka teise suurriigi löömiseks,» lisas ta.

«Al-Qaeda on mitmes mõistes just ideoloogia ja kui nad peaksid edukad olema, siis saadab see väga võimsa sõnumi,» ütles kaitseminister, kelle sõnul mõjutaksid selle tagajärjed kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles