Küsitlus Soomes: kõige kehvem maine on peaminister Vanhanenil

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen
Soome peaminister Matti Vanhanen Foto: AFP / Scanpix

Soome netiportaali

Kampanja

küsitluse järgi on poliitikutest kõige viletsam maine peaminister Matti Vanhanenil.


Vastanutest ligi 60 protsenti olid arvamusel, et tipp-poliitikutest on kõige kehvem imago valitsusjuht Vanhanenil.

Vanhaneni juhitaval Keskparteil ei lähe oma liidrist paremini - 63,3 protsenti vastanutest pidas seda halvima mainega erakonnaks.

Tabelis hoiavad teist kohta Jutta Urpilainen ja tema juhitavad sotsiaaldemokraadid. Urpilaineni kuvand on kõige viletsam 32,2 protsendi ja sotside oma 25,9 protsendi vastanute arvates.

Vanhaneni nimetati üleolevaks, jäärapäiseks ja mitteusaldusväärseks. Urpilainen ei meeldi kätega vehkimise pärast ja ebakompetentsuse tõttu.

Kolmandal kohal oli president Tarja Halonen, kelle maine on kehv 2 protsendi vastanute arvates.

Parima imagoga poliitikute esikolmiku moodustava Kookomuse (Koondpartei) poliitikud. Esikoha sai välisminister Alexander Stubb, kes kogus 31,3 protsenti poolthäältest. Talle järgnevad parlamendi spiiker Sauli Niinistö (24,3 protsenti) ja erakonna esimees ning rahandusminister Jyrki Katainen (11,8 protsenti).

Neljandal kohal on 7 protsendiga president Halonen.

Parima mainega Koondpartei kogus poolthäältest 43,7 protsenti, rohelised 16,0 ja põlissoomlased 13,4 protsenti.

Küsitlus tehti turunduses töötavate kommunikatsiooni spetsialistide hulgas. Selles osales oktoobri alguses 1800 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles