Vene kohus mõistis Memoriali süüdi Kadõrovi laimamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal tööülesannete täitmise käigus tapetud ajakirjanike hulgas oli ka Tšetšeenias tegutsenud Natalja Estemirova, kes oli ka tuntud inimõiguslane.
Sel aastal tööülesannete täitmise käigus tapetud ajakirjanike hulgas oli ka Tšetšeenias tegutsenud Natalja Estemirova, kes oli ka tuntud inimõiguslane. Foto: Reuters / Scanpix

Vene kohus andis täna inimõigusrühmitusele Memorial korralduse võtta tagasi süüdistus, et Tšetšeenia liider Ramzan Kadõrov oli süüdi juulis mõrvatud inimõiguslase Natalja Estemirova surmas.


Moskva kohtu otsusega peavad Venemaa üks mõjukamaid inimõigusorganisatsioone Memorial ja selle juht Oleg Orlov tasuma kokku 70 000 rubla (25 000 krooni) kahjutasu Kadõrovi au ja maine kahjustamise eest, teatas AFP.

Orlov teatas vahetult pärast Estemirova surma, et on kindel, et Kadõrov on naise surma taga. Kohtunik Tatjana Fedossova ütles aga täna, et säärased väited ei vasta tõele.

Kadõrov nõudis kompensatsiooniks läbielatu eest 10 miljonit rubla (3,56 miljonit krooni). Tema advokaat Andrei Krasnenkov kurtis täna, et kohtu määratud kahjutasu on liiga väike. «Sellest oleks võinud tulla õppetund kõigile laimajatele,» märkis ta.

«Muidugi ei ole ma otsusega nõus, kuid mida muud saanukski keegi Venemaal oodata,» ütles Orlov pärast otsust ajakirjanikele. «Aga see oli kohtuprotsess, kus uuriti Ramzan Kadõrovi süüdiolekut ning see on vaatamata otsusele positiivne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles