Mihkelson rõhutas IT-agentuuri vajalikkust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Marko Mihkelson rõhutas Stockholmis euroliidu liikmesmaade parlamentide ELi asjade komisjonide (COSAC) konverentsil IT-agentuuri loomise vajalikkust seoses tiheneva õiguse- ja turvalisuse-alase koostööga ehk nn Stockholmi programmiga.

Kohtumisel Rootsi justiitsminister Beatrice Aski ja migratsiooniminister Tobias Billströmiga osutas Mihkelson vajadusele muuta IT-teenused kodanikulähedasemaks, parandades ja mitmekesistades selleks tehnoloogilisi võimalusi, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Mihkelsoni kinnitusel ei tohi unustada ka tegevust inimsusevastaste ja totalitaarrežiimide kuritegude uurimisel ja hinnangu andmisel.

Lisaks Mihkelsonile osalesid COSACi 42. konverentsil Stockholmis ka Riigikogu ELi asjade komisjoni liikmed Raivo Järvi ja Rein Ratas. Lisaks Stockholmi programmile olid kõne all kliimamuutuse probleemid ning ELi institutsioonide ja rahvusparlamentide avatus ja läbipaistvus Euroopa Liidu küsimuste käsitlemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles