Eesti kodanik ootab Dubais hüljatud laeval kojupääsemist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai.
Dubai. Foto: Reuters / Scanpix.

Araabia Ühendemiraatides Dubai sadama reidil seisab Saksa laevaomaniku hüljatud kaubalaev Magdalena, mille meeskonnas on ka üks Eesti kodanik, teatas Interfax.

Laeva meeskonda kuulub üheksa Venemaa kodanikku, neli Filipiinide kodanikku, kaks Ukraina kodanikku ja üks Eesti kodanik.

Antigua ja Barbuda lipu all seilava aluse kuus venelasest meeskonnaliiget kuulutasid 2. oktoobril välja näljastreigi, nõudes palgavõla kustutamist, laeva normaaselt varustamist toiduainete ja veega ning võimalust koju naasta.

Meremeeste sõnul pole nad juba neli kuud palka saanud. Laevaomanik on neile võlgu üle 230 000 dollari ehk üle 2,3 miljoni krooni.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles, et Magdalena meeskonda kuuluv Eesti kodanik ei ole ise välisministeeriumi poole pöördunud, samas on ministeeriumi konsulaarosakonnaga ühendust võtnud laeval viibiva kodaniku vend. Hädasoleva kodaniku vend viis end välisministeeriumi abil kurssi konsulaarabi osutamise võimalustega.

Rahvusvahelise transporditöötajate föderatsiooni (RTF) inspektor Vladivostokis Pjotr Ossitšanski ütles Interfaxile, et ta sai teisipäeva õhtul kirja kaptenilt, milles too teatab, et alusele toimetati partii toiduaineid ja vett.

Samas kinnitas Ossitšanski, et Vene kodanikest meeskonnaliikmed jätkavad näljastreiki.

«Meremehed jätkavad näljastreiki, kuna nende nõudmised ei ole lõpuni täidetud, nad tahavad saada oma palka ja naasta koju,» selgitas ta.

Meremeeste seisund halveneb järk-järgult. Ossitšanski lisas, et filipiinlasest meeskonnaliige toimetati südameprobleemide tõttu kaldale.

Ta lubas jätkata suhtlust sakslasest reederiga ja otsida väljapääsu kujunenud olukorrast.

Magdalena meeskond pöördus septembri algul RTFi poole, kuna laevaomanik oli Araabia Ühendemiraatide rannikul asuva aluse hüljanud. Meremeestel oli lõppenud joogikõlblik vesi, lõppemas olid ka toiduained ja kütus. Alus on avariieelses seisundis, kütuse lõppemine ähvardas meremehi elektrita jäämisega.

Pärast meremeeste pöördumist RTFi poole toimetas laevaomanik pardale kahenädalase veevaru, toiduaineid kolmeks nädalaks ja kütust 50 ööpäevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles