Väidetavalt Läti politseinikku peksnud britid pääsesid vanglast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purjus briti poissmehed.
Purjus briti poissmehed. Foto: Karli Saul

Läti munitsipaalpolitseiniku ründamises süüdistatavad Briti kodanikud David Birkinshaw ja Matthew Neale pääsesid Riia keskvanglast.


Riia ringkonnakohus vabastas 33-aastase Birkinshaw ja tema 35-aastase sõbra Neale´i vahi alt. Mehed istusid vanglas kaks ja pool kuud, vahendas uudistevõrk LETA.

Brittide kriminaalasja arutamine jätkub 16. oktoobril, seniks ei tohi nad riigist lahkuda ning peavad oma asukohast võimudele teada andma.

Nende tüli Läti võimudega sai alguse möödunud aasta 13. juunil, kui Riiga poissmeestepeole saabunud mehed sattusid ühe südalinnas asuva ööklubi külastajatega konflikti ja tungisid kallale kaklust lahutama läinud munitsipaalpolitseinikule.

Esialgu määrati neile rahatrahv, mida nood ära ei maksnud. Läti võimud nõudsid nad aga kohtupidamiseks välja ja Suurbritannia saatis nad tagasi juuli alguses.

Süüdimõistmise korral võib britte oodata viie kuni 13 aasta pikkune vangistus. Mõlema kohtualuse väitel on nad süütud ning munitsipaalpolitseiniku ründajaiks olid teised inimesed.

Kuritöö ohvriks langenud munitsipaalpolitseinik soovib moraalse kahju korvamist 30 000 lati (üle 660 000 krooni) ulatuses ning varalise kahju hüvitamist 1560 lati (ligi 35 000 krooni) ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles