Politkovskaja mõrvast möödus kolm aastat

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politkovskaja tapmisest möödus kolm aastat.
Politkovskaja tapmisest möödus kolm aastat. Foto: AP / Scanpix

Täna möödus kolm aastat Kremli-kriitilise uuriva ajakirjaniku Anna Politkovskaja mõrvast.


Sajad inimesed kogunesid kohaliku aja järgi täpselt kella 16.03ks Moskvasse, et mälestada armastatud ajakirjanikku, sest just sel hetkel kõlasid saatuslikud lasud, mis Politkovskaja elu nõudsid, vahendas AFP.

Paljud Moskva südalinna kogunenud inimesed kandsid loosungeid ja Politkovskaja portreepilte ning nõudsid, et võimud tema tapjaid karistaksid. Meeleavaldusest võtsid osa ka Kremli-kriitilised poliitikud Boris Nemtsov ja Mihhail Kasjanov.

Kremli poliitikat ja Tšetšeeni sõda kritiseerinud 48-aastane Politkovskaja lasti maha president Vladimir Putini sünnipäeval 7. oktoobril 2006 oma kodumaja liftis.

Võimude ametliku seisukohtadega vastuollu sattunud Politkovskaja kirjutas raamatu «Punini Venemaa», mis pälvis võimude pahameele.

Tema mõrv vapustas kogu maailma ja tõstatas taas teema ajakirjandusvabaduse puudumisest ja tellimusmõrvade jätkumisest Venemaal. Kreml on seotust mõrvaga eitanud ja kohus ajakirjaniku mõrva lahendamisel pole edenenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles